MARIÀPOLIS

Benvolgut,
any rere any, el Moviment dels Focolars organitza arreu del món les Mariàpolis, trobades obertes a persones de totes les edats i condicions on es proposa de viure plegats, durant uns dies de convivència i descans, segons el precepte evangèlic de l’amor recíproc. Els temes de reflexió proposats i les activitats que s’hi duen a terme, canvien segons el lloc i el moment, però l’experiència fonamental que els participants hi fan és comuna a la majoria d’ells: la d’una veritable fraternitat on la presència de Déu és sentida personalment en l’autenticitat de les relacions que s’hi estableixen.
Enguany, amb el suport del Bisbat d’Urgell i de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, tindrà lloc una nova edició d’aquesta trobada estiuenca a La Seu d’Urgell del 2 al 6 d’agost, amb l’arribada dijous 1 d’agost al vespre de persones provinents d’arreu de l’Estat espanyol, i esperem també d’Andorra. Entre albergs, hotels i càmpings, s’han previst unes 800 places per dormir per a persones vingudes de fora.
Aquesta Mariàpolis 2013, que tindrà com a lema Diàleg a 360˚, vol convertir-se per a vells coneguts i per a nouvinguts en una gran oportunitat d’entrar en diàleg constructiu i estimulant persones d’orígens i tarannàs molt diversos. Tallers temàtics diversificats i grups d’aprofundiment en diversos llocs de la ciutat, xerrades i testimonis de vida a la Pista Polivalent Municipal, un menú d’excursions i altres activitats recreatives, la celebració quotidiana de l’Eucaristia a la Catedral i espais d’interioritat, programes especials per als nens i els adolescents… Les diferents activitats que es proposaran als participants, tenen l’objectiu d’afavorir un clima de confiança i d’interès dels uns envers els altres, el qual faci possible experimentar que la diversitat és sempre un do quan s’acull i s’ofereix amb esperit evangèlic.
Des de les primeres Mariàpolis dels anys cinquanta a les Dolomites del Nord d’Itàlia i de les primeres Mariàpolis hispàniques a Solsona, la Seu d’Urgell i Àvila als anys seixanta, ha plogut molt i els temps han canviat considerablement. Tanmateix, també avui les nombroses Mariàpolis que se celebren en els cinc continents continuen oferint, a qualsevol persona que desitgi participar-hi, un espai on es pot experimentar que espiritualitat i quotidianitat van de bracet quan, il·luminats per l’Evangeli, mirem tota persona com un germà que pot ser acollit, escoltat, estimat. Tant els membres i simpatitzants del Moviment com les persones que hi participen per primera vegada sense conèixer els Focolars, són convidats a sentir-se protagonistes en primera persona de la Mariàpolis: depèn de cadascú que pugui esdevenir per a tots una experiència “especial”. Junts es fa un camí i cadascú al final se’n tornarà a casa més o menys enriquit en la mesura que haurà donat i s’haurà obert als altres.
Qualsevol persona hi pot participar i hi ha programes paral·lels per a nens i adolescents, fet que facilita que hi puguin participar matrimonis amb els fills. És una oportunitat bona per revifar la fe en un clima de vacances, i és per això que us convido a participar-hi i a fer conèixer aquesta iniciativa a persones que us sembli que puguin estar-hi interessades. Per a qualsevol aclariment,  resto a disposició vostra.
Ben fraternalment i amb els meus millors desigs,
Mn. Cinto Busquet

 

Activitats de la Mariápolis